szőke nő az úton, és más hülyeségek
2021. április 17. írta: easternsugar01

szőke nő az úton, és más hülyeségek

 

 

 

 

ezt a képet a minap egy ismerősöm egy igen szórakoztató facebook-csoportban szellemi öngyarmatosításnak nevezte, ami szerintem tökéletesen találó. 

magunkról mondjuk ki ezzel, táptalajt szolgáltatva a rosszízű, sztereotipikus és végtelenül unalmas viccelődésnek, hogy hát sajnos, nő vagyok, nem tudok jól megtanulni vezetni. 

tényleg? de matekból érettségizni, egyetemet elvégezni, embereket koordinálni, sőt, embereket felnevelni, koreográfiát megtanulni, lovagolni, újságcikket írni, paradicsomot nevelni, lakást festeni, azt igen? hogyhogy? 

ez egyébként nem csak önalázás, hanem még önfelmentés is. jaj, hát én nő vagyok, én nem tudok. aki nem jól tud vezetni, az azért nem jól tud vezetni, mert nem gyakorolta. 

a közlekedés egy társasjáték, annak kétségtelenül bonyolult, de az tanulja meg, aki elég időt eltölt benne, és eleget gyakorolja, meg persze, megtanul néhány ügyes trükköt. de hát ez bármilyen egyéb bonyolult rendszerre is igaz. 

az biztos, hogy a mindennapi tevékenységek közül talán az autóvezetést övezi a legtöbb hülye nemi sztereotípia. 

hogy van az például, hogy az efféle népi hiedelmek szerint a férfiaknak ez a vérében van, mert műszaki feladat (nem az, egyébként), meg van benne gép, de közben ugyanezen népi hiedelmek szerint ugyanezen férfiak nem tudnak bekapcsolni és a megfelelő programra állítani egy mosógépet? logikus. 

 

még mielőtt: senki nem állítja, hogy férfiak és nők között nincsenek különbségek. hogyne volnának, van egy csomó, de az autóvezetési készségek nem attól függnek, hogy ki mit hord az alsóneműjében. 

a fiúk általában valóban könnyebben tanulnak vezetni: nem az ő fejüket tömték éveken át azzal, hogy úgysem tudnak vezetni, meg azzal, hogy ez valami misztikus dolog és áthidalhatatlan nemi szakadék. 

sokkal inkább azzal, hogy ha férfi vagy, akkor naná, hogy ez neked menni fog, mert a véredben van. hát valóban kicsit más így belevágni a dologba, nem? 

ha jó előre elveszik az önbizalmad viccekkel, beszólásokkal, alapvetőnek tartott hülyeségek sulykolásával, akkor tényleg nehezebb dolgod lesz. sokkal nehezebb úgy csinálni valamit, hogy előre megmondták, hogy sajnos, te ebben úgyis gyengébb vagy. 

 

pláne, ha bármi hibát vétesz a volán mögött, mint bárki, és mindenki mindjárt tudja, hogy ez azért történt, mert nő vagy. 

naná, hogy ettől aztán kétszer annyira ideges leszel, márpedig az idegesség nem sokat segít a dolgon, jó kis körforgás. 

 

érdekes, azok a nők, akik kevesebb ilyet kaptak életükben, vagy kevésbé vették magukra, viszont sokat gyakoroltak, ugyanolyan jól vezetnek, mint azok az embertársaik, akik történetesen férfiak. 

ugyanis ugyanúgy két kezünk, két lábunk meg egy fejünk van (jó esetben). 

 

lányok, ne ragasszatok az autótokra ilyen kínos, önalázó hülyeséget, a hagyományos kék T betű is pont olyan jól elmondja, hogy vigyázzanak rátok kicsit jobban, ne tegyétek magatokat önként rosszízű viccek céltáblájává. és ne mondjátok, hogy azért nem tudtok jól vezetni, mert nők vagytok. ezt ugyanúgy meg kell tanulni, mint minden mást, nincs benne semmilyen misztikus összetevő. 

hajrá csajok! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://bekesvezetes.blog.hu/api/trackback/id/tr3116504574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása