útelágazódáshoz érkeztünk
2021. április 17. írta: easternsugar01

útelágazódáshoz érkeztünk

 

 

 mit csinálsz, ha kereszteződéshez érkezel? 

 

 

(sőt, útelágazódáshoz, hogy egy klasszikust idézzek). 

az órákon mostanában sokat tapasztaltam, hogy a “kinek van itt elsőbbsége? “ keresztkérdés, amit minden kereszteződésben unásig szoktam ismételtetni, sokatoknak vagy nem egészen érthető, vagy stresszes helyzetben (joggal) nagyon nehezen eldönthető. 

 

a rutin persze gyakorlással jön meg, és ezerrel ezen vagyunk, azonban ezek a közlekedésbiztonság legelső számú alapvetései. 

van, hogy ezt bizony egyszerűen be kell magolni. 

 

nagyon szívesen mondom el napjában hetvenszer ezt a döntési folyamatot, hiszen az a dolgom, hogy segítsek nektek abban, hogy ez a folyamat tudatossá váljon, és ne ötletszerűen menjen, majd pedig ebből előbb-utóbb reflexszé, hiszen így fogtok valóban tudatosan és biztonságosan közlekedni. 

 

de már régóta érett ez a szép kis folyamatábra, amit ha az ember elégszer elolvas és bemagol, egyszer csak nem lesz zavarban gyakorlatban sem a kedvenc belvárosi és újlipótvárosi utcáimban sem, ahol minden kereszteződés más meglepetést tartogat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bekesvezetes.blog.hu/api/trackback/id/tr7316504546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása