Klári esete a városi pitbullal
2021. április 17. írta: easternsugar01

Klári esete a városi pitbullal

 


első balesetünk, és a városi pitbull

 

 

óriási balesetet szenvedtünk szeptemberben Klárival: parkolás közben 1 km/h sebességgel hozzáértünk a mögöttünk álló autóhoz. 

nem szép dolog, de előfordul, főleg, hogy a másik autón egy porszem nem látszott. de szerencse, hogy arra járt a szemfüles középkorú kopasz úr egy fehér Audival, pitbull feliratú pólóban. az úr a parkolást látva ordítani kezdett előbb Klárival, majd velem, végül kihívta a rendőrséget. ilyen esetben én meg szoktam nézni az autót, majd ha nem látszik rajta semmi, távozom, és azt hiszem, más is így tesz. ha nagyon rossz esetben pedig látszik, akkor otthagyom a szélvédőn a nevemet és a telefonszámomat, egy kedves elnézéskérő levél kíséretében. erre eddigi életemben két példa volt, kezdő vezető koromban, mondanom sem kell, egyikből sem lett tragédia, utóbb leültünk az illetővel egy kávéra, és megírtuk a betétlapot, a biztosító pedig kifizette a meggyűrt rendszámtáblát. 

most azonban az úr közbenjárására megérkezett a rendőrség, valamint egész véletlenül a szomszéd autó tulajdonosa is. utóbbi dermedten állt a pitbullpólós  kopasz úr mocskolódása előtt, mert a szép új fekete Fordban valóban nem esett semmiféle kár. de nem baj, mert egy óráig rajzoltuk a betétlapot a semmire, közben jót dumáltunk, a rendőrség távozott. na, foglalkoztattuk ma őket is egy keveset. 

a kopasz úrnak egyvalamiben igaza volt, valóban elhajtottam volna, ha ő nem lép közbe hősies helytállással. 

Klári nagyon vitézül viselte a kellemetlen szituációt, utólag és nyilvánosan is sajnálom, amiért ilyesmibe kellett keveredni, mert hát én mondtam neki, hogy oda parkoljon, de sajnos az óra árának elengedése mellett nem tudtam mit tenni, a városi autózás néha ilyen. 

szerencse, hogy vannak ilyen hétköznapi hősök, mint fehér Audis barátunk, mert így legalább Klári is láthatott betétlapot. 

ha viszont valaki tényleg kárt okoz, tegye meg a másiknak, hogy valóban otthagyja az elérhetőségét, mert azért egy valós törés nagyon sokba tud kerülni, és így viszont kifizeti a biztosító, hiszen pont ezért fizetjük a kötelezőt :) 

ha az úr netán telerakná az internetet a fotómmal és a rendszámommal, akkor csókoltatom, és kellemesebb délutánt kívánok neki, és ennél mindenképpen több örömöt az életben :)

A bejegyzés trackback címe:

https://bekesvezetes.blog.hu/api/trackback/id/tr916504552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása